Difference between revisions of "MMDVM"

From Wiki-DON
Jump to navigation Jump to search
(Created page with "MMDVM MMDVM is de afkorting van '''M'''ulti '''M'''ode '''D'''igital '''V'''oice '''M'''odem. Het is een standaard die Jonathan Naylor bedacht heeft om eigen digitale hotspot...")
 
Line 1: Line 1:
MMDVM
+
MMDVM is de afkorting van '''M'''ulti '''M'''ode '''D'''igital '''V'''oice '''M'''odem. Het is een standaard die Jonathan Naylor bedacht heeft om eigen digitale hotspot of repeater te maken.
 +
Sinds de eerste versie van de MMDVM begin 2016 heeft de creatie van Johnathan Naylor (G4KLX) een grote vlucht genomen onder zendamateurs. Deze eenvoudige creatie heeft de macht weer in handen gegeven van radio-operators over de hele wereld, waardoor ze digitale spraaksystemen kunnen bouwen en eraan kunnen sleutelen, waardoor de barrière van dure commerciële hardware wordt doorbroken. De MMDVM is een hardware- en softwarecomponent die radio's kan koppelen aan een computer, zoals een Raspberry Pi, waardoor normale analoge radio's worden omgezet in digitale radio's, net als een TNC voor pakketradio. Het MMDVM-Repeater-bord lijkt veel op een hotspot, behalve dat het geen ingebouwde radio heeft. In plaats daarvan gebruikt het kabels om rechtstreeks in de IO-pinnen van de radio ('s) die u kiest te bedraden.
 +
De MMDVM / Raspberry-Pi-combo verandert een enkele analoge radio in een krachtige hotspot of 2 radio's in een volledig functionele digitale spraakrepeater. De MMDVM_Host-softwaretegenhanger is opensource en biedt gebruikers toegang tot de volgende digitale modi:
  
MMDVM is de afkorting van '''M'''ulti '''M'''ode '''D'''igital '''V'''oice '''M'''odem. Het is een standaard die Jonathan Naylor bedacht heeft om eigen digitale hotspot of repeater te maken.
+
* D-star
 +
* DMR
 +
* Yaesu System Fusion
 +
* P25 Phase I
 +
* NXDN 4800
 +
* POCSAG

Revision as of 20:33, 24 January 2021

MMDVM is de afkorting van Multi Mode Digital Voice Modem. Het is een standaard die Jonathan Naylor bedacht heeft om eigen digitale hotspot of repeater te maken. Sinds de eerste versie van de MMDVM begin 2016 heeft de creatie van Johnathan Naylor (G4KLX) een grote vlucht genomen onder zendamateurs. Deze eenvoudige creatie heeft de macht weer in handen gegeven van radio-operators over de hele wereld, waardoor ze digitale spraaksystemen kunnen bouwen en eraan kunnen sleutelen, waardoor de barrière van dure commerciële hardware wordt doorbroken. De MMDVM is een hardware- en softwarecomponent die radio's kan koppelen aan een computer, zoals een Raspberry Pi, waardoor normale analoge radio's worden omgezet in digitale radio's, net als een TNC voor pakketradio. Het MMDVM-Repeater-bord lijkt veel op een hotspot, behalve dat het geen ingebouwde radio heeft. In plaats daarvan gebruikt het kabels om rechtstreeks in de IO-pinnen van de radio ('s) die u kiest te bedraden. De MMDVM / Raspberry-Pi-combo verandert een enkele analoge radio in een krachtige hotspot of 2 radio's in een volledig functionele digitale spraakrepeater. De MMDVM_Host-softwaretegenhanger is opensource en biedt gebruikers toegang tot de volgende digitale modi:

  • D-star
  • DMR
  • Yaesu System Fusion
  • P25 Phase I
  • NXDN 4800
  • POCSAG